Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik wat de hoofdaansluiting/aansluitwaarde van mijn woning is?

  Er zijn een aantal manieren om te achterhalen wat de hoofdaansluiting of aansluitwaarde van je woning is:

  1. Kijk op je energiecontract: Dit is meestal het eerste en meest toegankelijke document om naar te kijken. Hierop staat meestal de aansluitwaarde vermeld.
  2. Inspectie van je groepenkast: Als je de groepenkast van je woning inspecteert, kan je vaak het vermogen lezen op de hoofdzekering.
  3. Raadpleeg je netbeheerder: Je kunt je netbeheerder bellen of een e-mail sturen om te vragen wat de aansluitwaarde is van je woning. Ze zullen in staat zijn om deze informatie op te vragen uit hun systemen.
  4. Raadpleeg ons: Je kunt ons ook raadplegen. Wanneer wij een aantal foto’s van jouw situatie ontvangen kunnen wij vaak redelijk snel inschatten wat de aansluitwaarde van de woning is.

  Het is belangrijk om de juiste hoofdaansluiting en aansluitwaarde te weten, omdat dit van invloed kan zijn op het vermogen en de grootte van de groepenkast die je nodig hebt.

 • Hoe weet ik of ik mijn groepenkast aan vervanging toe is?

  U kunt bepalen of uw groepenkast aan vervanging toe is door de volgende factoren te overwegen:

  1. Leeftijd: Als uw groepenkast ouder is dan 25 jaar, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging. Vaak kun je deze kasten herkennen aan de ouderwetse draai-stoppen (glaszekeringen).
  2. Veiligheid: Als u waarschuwingssignalen opmerkt zoals knipperende verlichting, brandgeur, of het uitschakelen van stroom tijdens hevige regenval, dan kan dit betekenen dat uw groepenkast niet meer veilig is en aan vervanging toe is.
  3. Overbelasting: Als u steeds vaker stroomonderbrekingen of uitval ervaart, kan dit een indicatie zijn dat uw groepenkast overbelast is en niet meer in staat is om uw elektrische apparaten aan te sturen.
  4. Upgrade: Als u recent nieuwe elektrische apparaten heeft aangeschaft of gepland heeft om dit te doen, dan is het misschien noodzakelijk om uw groepenkast te upgraden om deze extra belasting aan te kunnen.

  Weet je het niet zeker. Wij helpen graag bij het bepalen van de juiste stappen om uw elektrische systeem veilig en up-to-date te houden.

 • Is MeterkastThuis.nl een “erkend installateur”?

  Ja, MeterkastThuis.nl is een erkend installateur. Dit betekent dat wij zijn geaccrediteerd door de juiste instanties en voldoet aan de vereiste normen en regelgeving voor het installeren van groepenkasten. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw installatie op een veilige en professionele manier wordt uitgevoerd.

 • Installeert MeterkastThuis door heel nederland?

  MeterkastThuis.nl installeert groepenkasten door heel Nederland. Wij verdelen het land in vijf regio’s waardoor elke regio een keer in de week aan bod komt, wat leidt tot een effici├źnte planning. Mede hierdoor kunnen onze monteurs jou binnen 15 werkdagen al van een nieuwe groepenkast voorzien.

 • Kunnen jullie ook een groepenkast upgraden in plaats van vervangen?

  Wij kunnen dit, echter raden wij dit wel af. Dat doen wij omdat de kosten voor het upgraden vaak bijna even hoog zijn als het vervangen van de kast. Dit komt omdat bij het upgraden 9 van de 10 keer de schakelmodules in de kast moeten worden vervangen, deze modules zijn vaak het duurste onderdeel van de offerte. Het hangt dus af van jouw situatie af of het interessant is, maar over het algemeen dus niet.

 • Hoe lang duurt het vervangen van de groepenkast?

  Over het algemeen duurt dit een ochtend of een middag, maar dit kan iets langer duren afhankelijk van jouw situatie. Het is verstandig om er de gehele dag voor vrij te houden.

 • Hoe weet ik welke maar groepenkast ik nodig heb?

  Over het algemeen zijn de meeste groepenkasten ongeveer dezelfde maat. Wij kunnen altijd meer ruimte maken om de nieuwe kast passend te maken in jouw situatie. Als jij ons een foto doorstuurt van de huidige groepenkast / van je meterkast, dan kunnen wij gemakkelijk inschatten of het zal passen en of hoe het passend kan worden gemaakt.

 • Bieden wij garantie op onze installaties?

  Ja. MeterkastThuis.nl biedt 2 jaar garantie op de installatie + onderdelen. Mits er in die 2 jaar niet aan de groepenkast wordt gesleuteld door derde partijen en/of u zelf zullen wij altijd terug komen om eventuele problemen op te lossen die wij veroorzaakt zouden hebben.