Groepenkast verzwaren

De groepenkast in jouw woning is het apparaat dat de verbinding vormt tussen je huis en het elektriciteitsnetwerk. Wanneer je je groepenkast verzwaart, dan verhoog je de capaciteit van de stroomaansluiting. Dat wil zeggen dat je in je woning nu in staat bent meer stroom te gebruiken.

  • Professionele installatie
  • Gecertificeerde groepenkasten
  • Toekomstbestendig

Waarom je groepenkast laten verzwaren?

Er zijn een aantal scenario’s waarin het handig is je groepenkast te verzwaren. We zetten deze graag voor je op een rij.

Je woning heeft nog een 1-faseaansluiting

Veel woningen in Nederland zijn nog voorzien van een 1-faseaansluiting. Dat wil zeggen dat je woning in de meeste gevallen maximaal 8.000 watt kan verbruiken. Even een voorbeeld: een wasdroger verbruikt al 2200 watt, een waterkoker 1700 en een kookplaat zelfs 6500. Je kunt je voorstellen dat zo’n 1-faseaansluiting vandaag de dag lang niet altijd meer voldoende is voor alle apparaten die we gebruiken. Je kunt er daarom voor kiezen om je groepenkast te laten verzwaren tot een 3-fasenaansluiting. In dat geval kun je maximaal 17.200 watt tegelijkertijd verbruiken.

Je wilt zware apparaten gaan toevoegen in je woning

Wil je gebruik gaan maken van een elektrische kookplaat, een warmtepomp of een laadpaal voor je elektrische auto? Dit soort zware apparaten kosten veel stroom. In zo’n geval kan het verstandig zijn je groepenkast te verzwaren.

Je wilt je elektrische auto sneller opladen

Heb je een elektrische auto? Dan weet je dat het opladen hiervan erg lang kan duren. Zo duurt het bij een elektrische auto met een accu van 60 tot 90 kWh wel 20 tot 30 uur wanneer je deze oplaadt met een 1-faseaansluiting. Met een 3-fasenstroomaansluiting ben je wel drie keer sneller!

Je laat zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn erg handig. Ze wekken namelijk stroom op die je voor je woning kunt gebruiken. Als je een 1-faseaansluiting (standaard) hebt, dan kan je maximaal 10 – 15 panelen plaatsen. Wil je meer panelen? Dan is een 3-faseaansluiting noodzakelijk. Anders wordt er teveel op 1 fase teruggeleverd en slaat de aardlekschakelaar uit.

Laat je groepenkast verzwaren door MeterkastThuis.nl

Wil je je groepenkast laten verzwaren? Dan is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan in je meterkast. Werken met elektriciteit kan erg gevaarlijk zijn wanneer de werkzaamheden niet op de juiste manier worden uitgevoerd. Je kunt beter de hulp inschakelen van MeterkastThuis.nl. Bij ons profiteer je van een aantal voordelen:

  • We hanteren zeer scherpe prijzen.
  • We hebben onze eigen monteurs in dienst. Je bent er dus altijd van verzekerd dat er een ervaren professional bij je langs komt.
  • Al binnen 15 dagen komen we bij je langs om de werkzaamheden uit te voeren.
  • We staan bekend om onze goede service en bereikbaarheid.
  • We bieden twee jaar garantie op onze werkzaamheden en materialen.

Groepenkast verzwaren? Neem contact met ons op!

Wil jij graag je groepenkast laten verzwaren of wil je hier graag meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kun je doen door te bellen naar 030 – 760 8844. Je kunt ook mailen naar info@meterkastthuis.nl of gebruikmaken van de chatfunctie hier op de site. We beantwoorden graag al je vragen en verzien je van persoonlijk advies op maat. Ook kun je vrijblijvend een scherp geprijsde offerte bij ons aanvragen.