Groepenkast vervangen

Woon je in een oudere woning? Dan heb je een grote kans dat je groepenkast, vroeger ook wel meterkast genoemd, een keer vervangen moet worden. De groepenkast is het hart van de elektriciteit in je woning. Het is dus ontzettend belangrijk dat deze goed functioneert. Gelukkig kun je hiervoor terecht bij MeterkastThuis.nl. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over het vervangen van je groepenkast.

 • Ervaren en vriendelijke monteurs
 • Binnen 15 werkdagen geïnstalleerd
 • 2 jaar garantie

Redenen om een groepenkast te vervangen

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om je groepenkast te laten vervangen. We zetten ze graag voor je op een rij:

 • Veiligheid is een hele belangrijke reden je groepenkast te vervangen. Oude meterkasten voldoen vaak niet meer aan de huidige NEN-norm en zijn dus niet meer veilig. Met een nieuwe groepenkast hoef je bijvoorbeeld niet meer bang te zijn dat er brand uitbreekt door kortsluiting.
 • Er is in je oude groepenkast geen ruimte voor toevoegingen van groepen. Met meerdere groepen kun je bijvoorbeeld verschillende apparaten tegelijkertijd inschakelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je groepenkast overbelast raakt.
 • Voor veel moderne apparaten, zoals een warmtepomp, elektrische auto’s, elektrisch koken en andere zware apparatuur, heb je een 3-fasenmeterkast nodig. Dit ontbreekt vaak in oude groepenkasten.
 • Wist je dat een sauna, warmtelamp of jacuzzi al gauw een vermogen heeft van 1.000 watt? Hiervoor is het nodig om een nieuwe groep in je meterkast te plaatsen. Een nieuwe groepenkast biedt niet alleen meer groepen maar meer ook ruimte in de kast. Wil je bijvoorbeeld een Quooker, zonnepanelen, een extra stopcontact, nieuwe keukenapparatuur, een kookplaat of vaatwasser toevoegen aan je woning? Dan is dit geen overbodige luxe.
 • Gebruiksgemak. Veel mensen hebben nog de oude draaistoppenkast. Hier moet bij kortsluiting of overbelasting een nieuwe stop in worden gedraaid. Die moet je dan maar net in huis hebben. Nieuwe kasten hebben schakelautomaten die je gemakkelijk zelf kunt bedienen.

Een nieuwe groepenkast in huis

Schakel je ons in om je groepenkast te komen vervangen, dan komt binnen 15 werkdagen een van onze ervaren monteurs bij je langs. Het plaatsen van een nieuwe groepenkast duurt ongeveer een halve dag. Wanneer je een nieuwe meterkast hebt laten installeren, dan kan deze zeker weer 20 tot 30 jaar mee.

Groepenkast vervangen: wat kost het?

Hoeveel het precies kost om je groepenkast te laten vervangen, is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan de aanpassingen die er moeten worden gedaan en het aantal groepen dat je nodig hebt. We voorzien je graag van een scherp geprijsde offerte. Zo weet je vooral altijd precies waar je aan toe bent.

De voordelen van MeterkastThuis.nl

Wanneer je ervoor kiest om je groepenkast te laten vervangen door MeterkastThuis.nl, dan profiteer je van een aantal voordelen:

 • We werken enkel met onze eigen, professionele monteurs met enorm veel ervaring.
 • Al binnen 15 werkdagen wordt jouw nieuwe groepenkast voor je geïnstalleerd.
 • We hanteren zeer scherpe tarieven.
 • Heb je vragen? We zijn altijd goed bereikbaar.
 • We voorzien je graag van advies op maat.

Je groepenkast vervangen: kies MeterkastThuis.nl

Je groepenkast vervangen door MeterkastThuis.nl? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. Dit doe je door te bellen naar 030-760 8844, een mail te sturen naar info@meterkastthuis.nl of stuur ons een bericht via de chat hier op de site. We voorzien je graag van persoonlijk advies of van een vrijblijvende offerte.