Groepenkast uitbreiden

In een gemiddeld Nederlands huishouden zijn een heleboel elektrische apparaten te vinden. Dit kan behoorlijk wat vragen van je elektriciteitsnet. Zeker in oudere woningen is de groepenkast niet altijd in staat om dit allemaal op te vangen. Gebruik je meerdere apparaten tegelijkertijd? Dan is het misschien nodig je groepenkast te laten uitbreiden. We vertellen je hier graag meer over.

  • Kies voor een toekomstbestendige groepenkast
  • Veilig en gecertificeerd
  • Binnen 15 werkdagen geïnstalleerd

Waarom je groepenkast uitbreiden?

De meeste groepen in een groepenkast hebben een maximum van 16 ampère. Dat wil zeggen dat de gemiddelde groep maximaal 3600 watt kan verdragen. Dit is een beveiliging die voorkomt dat het systeem overbelast raakt en er bijvoorbeeld brand ontstaat in de meterkast. Het betekent ook dat de stroom in je woning automatisch uitvalt wanneer je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de droger en de wasmachine.

Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden?

Tegenwoordig gebruiken we in onze huizen veel meer elektrische apparaten dan vroeger. Hierdoor zijn de meeste oude groepenkasten niet meer goed bestand tegen ons hedendaagse stroomverbruik. Er zijn verschillende redenen dat het handig kan zijn om de groepenkast van je woning uit te breiden:

  • Je wilt je groepenkast, en dus je woning, beter beveiligen tegen overspanning en brandgevaar.
  • Je hebt nieuwe apparatuur aangeschaft. Een inductiekookplaat, magnetron of zonnebank verbruiken bijvoorbeeld erg veel stroom.
  • Je hebt je huis verduurzaamd en wilt nu gaan koken op inductie in plaats van gas.
  • Je gaat je woning verbouwen met bijvoorbeeld een nieuwe keuken, een sauna en/of extra buitenverlichting. Door deze stroomverbruikers heb je een extra groep nodig.
  • Je hebt een elektrische auto gekocht en gaat hiervoor een laadpaal installeren.
  • Je wilt de waarde van je woning verhogen.

Je groepenkast uitbreiden met een aardlekschakelaar

We raden aan om je groepenkast te voorzien van aardlekschakelaars. Dit is een extra beveiliging voor in je groepenkast. Bij een storing schakelt de aardlekschakelaar de groepen waar hij op zit aangesloten direct uit. De overige groepen worden dan niet uitgeschakeld. Een aardlekschakelaar mag maximaal vier groepen beveiligen. Beschikt jouw groepenkast niet over voldoende aardlekschakelaars? Ook hier kan MeterkastThuis.nl je mee helpen.

Laat je groepenkast uitbreiden door MeterkastThuis.nl

Wil je je groepenkast uitbreiden? Dan is het verstandig om hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Naast dat het niet veilig is, is het uitbreiden van een meterkast ook een uiterst nauwkeurige klus. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, dan kunnen apparaten alsnog uitvallen als ze tegelijkertijd worden ingeschakeld. Daarom kun je het uitbreiden van je groepenkast het best overlaten aan de ervaren monteurs van MeterkastThuis.nl.

We hebben eigen monteurs in dienst, werken volgens de NEN 1010 / 3110 en zijn bovendien VCA-gecertificeerd. Al binnen 15 werkdagen komt een van onze erkende monteurs bij je langs om je groepenkast uit te breiden. Bovendien kun je bij ons rekenen op messcherpe tarieven en bieden we twee jaar garantie op onze montage

Groepenkast uitbreiden? Bel MeterkastThuis.nl

Wil je jouw groepenkast uitbreiden of wil je hier graag meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 030-760 8844. Ook kun je mailen naar info@meterkastthuis.nl of gebruikmaken van de chatfunctie hier op de site. We helpen je graag verder met passend advies op maat of met een scherp geprijsde offerte.